zo. mei 26th, 2024

Zakelijke Blog

Zakelijk Nieuws

Beroepen waar werkkleding essentieel is

Waar is werkkleding nou echt belangrijk?

Een shirtje met het logo van het bedrijf kan wel gemist worden. Dit artikel is puur voor vermaak een algemene kennis. We gaan hier kijken naar een aantal beroepen waar werkkleding echt van belang is. Dus niet voor promotie of omdat het handig is. Puur voor veiligheid normen of kwaliteit.

Cleanroom medewerker

Een cleanroom medewerker, wat is dat? Een cleanroom medewerker is een breed begrip wat voor meerdere beroepen kan gelden. Het gaat om iemand die in een cleanroom werkt dit kan zijn in een lab, waar wordt gewerkt aan geneesmiddelen of in een ruimte waar halfgeleiders worden gemaakt. Een cleanroom wordt zo genoemd omdat het aan een bepaalde norm moet voldoen wat betreft de hoeveelheid stofdeeltjes in de lucht. Wie veel van die deeltjes mee kan brengen in de ruimte zijn de mensen die er werken. Daarom is cleanroom kleding zo belangrijk. Het moet de huid zo goed mogelijk afsluiten van de ruimte en zelf moet de kleding natuurlijk ook heel schoon zijn zodat het niks mee brengt.

Koelcel medewerker

Er begint een thema te vormen, het gaat vaak om de specifieke ruimtes geen beroepen… In dit geval weer een, de koelcel. Waarom is het van belang werkkleding te dragen in een koelcel? Nou er zijn koelcellen waar de temperatuur -20 graden celsius kan worden. Dit noemen we ook wel vriescellen. Daar kan je natuurlijk niet werken zonder een warmtepak. Zelfs met pak mag je vaak niet langer dan twintig minuten in de vriescel zijn. Vaak worden er vleeswaren in zo’n cel bewaard. Er zijn natuurlijk werknemers nodig die deze vleeswaren verplaatsen maar er zijn nog meer werknemers die wel eens met zo’n pak moeten werken. Denk aan electriciens die onderhouden moeten doen aan de vriescel.

Werknemer op de bouw

Tot slot hebben we natuurlijk een werknemer op de bouw. Timmerman, beton gieter, metselaar, het kan vanalles zijn. Wat in ieder geval iedereen die op de bouw werkt nodig heeft is een helm. om überhaupt het terrein op te mogen moet je al een helm op hebben. Op een bouw zit natuurlijk nog niet alles vast en wordt er een hoop gesjouwd met materialen. een helm voor de veiligheid is dan ook echt niet te veel gevraagd. Als tweede is het ook bijna altijd verplicht om veiligheidsschoenen te dragen, je zou je tenen maar breken omdat er iets op valt. En tot slot wordt er vaak ook gebruik gemaakt van broeken met knie bescherming zodat die ook goed blijven tot na je 40e!