ma. jul 15th, 2024

Zakelijke Blog

Zakelijk Nieuws

De voordelen van Microsoft certificaten

Microsoft-certificeringen zijn een geweldige manier om je te onderscheiden op de arbeidsmarkt en je technische vaardigheid aan te tonen. Maar wat voor soort certificeringen moet je halen, en hoe doe je dat? Laten we eens kijken naar het proces voor het verkrijgen van Microsoft-certificaten en de voordelen die ze kunnen bieden. 

Soorten Microsoft-certificeringen 

Microsoft biedt een verscheidenheid aan verschillende certificeringen die variëren van instapniveau tot gevorderd. Een instapcertificering, zoals MTA (Microsoft Technology Associate), is ideaal voor wie net begint in de IT of een extra referentie aan zijn cv wil toevoegen. Voor meer ervaren professionals zijn er certificaten van een hoger niveau, zoals MCSA (Microsoft Certified Solutions Associate), MCSD (Microsoft Certified Solutions Developer) of ITIL-certificaten.  

Hoe krijg je Microsoft Certificaten 

Gecertificeerd worden is niet eenvoudig, maar ook niet moeilijk. De eerste stap is je te registreren op de Microsoft site en dan de certificering te kiezen die je wilt nastreven. Vervolgens moet je een trainingscentrum vinden dat lessen aanbiedt die betrekking hebben op de door jou gekozen certificering. Na het afronden van de cursus ben je klaar om het examen af te leggen en gecertificeerd te worden!  

De voordelen van het behalen van een certificaat 

Gecertificeerd worden door Microsoft heeft veel voordelen. Het laat werkgevers zien dat je initiatief hebt genomen om nieuwe vaardigheden te leren en dat je kennis en ervaring hebt op specifieke gebieden met betrekking tot IT. Bovendien kan het hebben van dit soort certificering deuren openen voor nieuwe carrièremogelijkheden of promoties binnen je huidige functie. Bovendien geeft het behalen van een certificaat je toegang tot exclusieve middelen van Microsoft, zoals kortingen op softwareproducten of uitnodigingen voor speciale evenementen. 

Conclusie

Over het geheel genomen kan het behalen van Microsoft-certificeringen een geweldige manier zijn voor iedereen die een baan zoekt of zijn carrière in de IT vooruit wil helpen. Niet alleen geeft het werkgevers vertrouwen in je capaciteiten, maar het geeft ook toegang tot exclusieve hulpmiddelen van Microsoft die je carrière verder kunnen helpen! Dus als je overweegt je IT-carrière een stapje verder te brengen – begin je dan vandaag nog voor te bereiden op die examens! Meer informatie vind je op: ictzaakwaarnemer.nl.