zo. mei 26th, 2024

Zakelijke Blog

Zakelijk Nieuws

Juridisch advies bij koop

U bent aan het winkelen in Amsterdam en koopt daar een mooie kast bij de Ikea. Nadat u thuis komt gaat u direct aan de slag om de kast in elkaar te zetten en te plaatsen onder de trap. Echter lukt het niet om de kast te plaatsen, de kast is achteraf namelijk te breed voor de ruimte waar u de kast wilde plaatsen.

Juridisch advies bij koop

U gaat terug naar de verkoper met het verhaal dat de kast niet past in uw huis. U vraagt aan de verkoper of u, uw geld terug mag en een andere kast mag kopen. De verkoper geeft geheel tegen uw verwachting in daarop aan dat hij daar niet akkoord meegaat. Hij geeft aan dat u een kast gekocht heeft en dat een eenmaal gesloten koop niet meer teruggedraaid wordt.

U bent het niet eens met deze gang van zaken en wendt zich voor juridisch advies tot een jurist. Wat zal de jurist in een dergelijke casus adviseren? In een dergelijke situatie zal de jurist aan u vragen of de verkoper een termijn heeft gegeven waarbij u het product kunt ruilen of kunt teruggeven en daarbij uw geld ook terug krijgt. U geeft aan dat, dat niet het geval is.

Gekocht is gekocht

De jurist zal in zijn juridisch advies aangeven dat u in beginsel niets kunt doen tegen een dergelijke situatie. Een verkoper hoeft namelijk de koop niet terug te draaien als de koper daarom verzoekt. De jurist zal ten slotte in zijn juridisch advies aangeven dat het altijd van belang is dat u goed nadenkt voordat u iets koopt. Het is namelijk niet altijd zo dat u zo een aankoop kunt terugdraaien.

Juridisch advies nodig?

Heeft u juridisch advies nodig? Neem dan contact op met Precise and Wise Juristen gelegen nabij Roosendaal. Zij kunnen u deskundig bijstaan op veel verschillende rechtsgebieden