zo. mei 26th, 2024

Zakelijke Blog

Zakelijk Nieuws

Wat is interim finance?

Ben je een bedrijfseigenaar of ondernemer op zoek naar manieren om je activiteiten te financieren? Kijk dan niet verder dan interim finance! Interim Financiering is het gebruik van kortetermijnfinanciering als overbrugging naar langetermijnschuld en aandelenkapitaal. Door gebruik te maken van populaire vormen als debiteurenfinanciering, factoring, voorraad leningen en andere financiële oplossingen, krijgen bedrijven toegang tot broodnodig werkkapitaal waarmee ze nieuwe projecten kunnen aannemen of hun dagelijkse uitgaven snel kunnen dekken. Lees verder voor meer informatie over dit krachtige instrument en hoe het je kan helpen de belangrijke cashflow in je bedrijf te beheren.

Interim Financiering introduceren als financiële oplossing voor de korte termijn

Interim Financiering is een ideale financiële oplossing op korte termijn voor bedrijven die wachten op betalingen van crediteuren en klanten. Dit type financiering kan veel flexibiliteit bieden, omdat het kapitaal op korte termijn verschaft, waardoor bedrijven leveranciers kunnen betalen of orders meteen kunnen uitvoeren, zodat ze de productie op gang kunnen houden en hun cashflow op gang kunnen houden. Door gebruik te maken van tussentijdse financiering kunnen bedrijven bovendien profiteren van een lager kredietrisico en lagere transactiekosten, omdat de geldschieter alle kosten en risico’s van de financiering op zich neemt. Bovendien vermindert de snelle toegang tot middelen niet alleen de druk op de bedrijfskas, maar worden ook de relaties met klanten in stand gehouden door tijdige leveringen en responsieve dienstverlening. Daarom is tussentijdse financiering een waardevol instrument voor elk bedrijf dat snel over liquide middelen moet kunnen beschikken, maar niet over voldoende gunstige activa voor traditionele aflossingstermijnen van een lening.

De verschillende soorten tussentijdse financiering beschrijven

Tussentijdse financiering is een soort lening die wordt gebruikt om de kloof te overbruggen tussen twee belangrijke financiële gebeurtenissen, zoals wanneer een organisatie wacht op langetermijnfinanciering of een verwachte betaling binnenkomt. Er zijn verschillende soorten tussentijdse financiering, elk met hun eigen voor- en nadelen. Vorderingen Financiering gebruikt de verwachte inkomsten uit zaken als vorderingen, inventaris en overheidscontracten als onderpand; deze wordt meestal gebruikt door bedrijven die snel kapitaal nodig hebben of hulp bij cashflowproblemen. Overbruggingskredieten zijn kortlopende leningen met onroerend goed als onderpand; deze worden vaak gebruikt om grote aankopen te financieren die pas na de langlopende lening worden afbetaald. En trust bonnen worden door een financiële instelling in bewaring gehouden totdat het onderpand is verkocht; aan dit soort leningen zijn meestal hoge juridische kosten en rentetarieven verbonden, dus het is het beste als de terugbetalingstermijn kan worden versneld. Uiteindelijk moeten degenen die opties voor tussentijdse financiering onderzoeken, veel onderzoek doen en een lening kiezen die aansluit bij hun tijdsbestek en behoeften.

Bron: ditisfeller.nl