do. apr 18th, 2024

Zakelijke Blog

Zakelijk Nieuws

Alles wat je moet doen om je product koel te houden (incl. koelplaat bestellen)

Tegenwoordig moet alles aan veel eisen voldoen. Het moet kwalitatief in orde zijn, het moet goed zijn geproduceerd en die productie moet aan wetten en regelingen voldoen en ga zo maar door. Kortom; je moet aan heel veel denken. Dit geldt dan ook voor het vervoeren, verkopen en bewaren van voeding of farmaceutische middelen. Dat is maar goed ook, want mocht dit niet wettelijk geregeld zijn, zou het één grote puinhoop worden. Dat is niet wat we willen hebben. Daarom is het dus dan ook geregeld, toch kan dit soms onoverzichtelijk zijn voor jou. Je wil zoveel mogelijk vrijheid en zo makkelijk mogelijk zaken doen, én voldoen aan wettelijke bepalingen. Daar helpen wij je bij. Wij vertellen je hier wat je allemaal moet doen om te voldoen aan die wettelijke bepalingen omtrent koelte van producten, inclusief een koelplaat bestellen

Koelplaat bestellen

Als je je producten koel wil houden, is het eerste wat je doet een koelplaat bestellen. Waarom? Dat gaan we je eens haarfijn uitleggen. Een koelplaat bestellen is namelijk van essentieel belang. Een koelplaat zorgt er namelijk voor dat de warmte die is ontstaan zich over een groter oppervlak verspreid, waardoor het eigenlijk zo wordt verlaagd dat er helemaal geen warmte ontstaat. Je krijgt hiermee de temperatuur weer op een normaal niveau. Dit is voornamelijk van belang bij elektrische componenten die zich in de ruimte bevinden waar jij je voeding bewaart. Deze elektrische componenten stralen warmte uit en een koelplaat bestellen en deze erop monteren helpt enorm om de temperatuur laag te houden. Een koelplaat bestellen is daarom uitermate geschikt voor de transportindustrie. Een koelplaat is meestal, vrijwel altijd gemaakt van metaal en wordt soms ook een koellichaam genoemd. 

Andere verkoelende elementen

Naast een koelplaat bestellen, kun je veel meer doen om de temperatuur laag te krijgen. Met een koelplaat bestellen zorg je er namelijk voor dat warmte minder invloed krijgt op de ruimte, maar je moet natuurlijk ook nog kou creëren voor je voedingsmiddelen die je wil vervoeren. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een koeleenheid. Een koeleenheid kun je zien als een soort hele krachtige, geavanceerde airco. We besparen je de technische specificaties, maar het is in ieder geval uitermate geschikt om je ruimte koel te houden. Daarnaast kun je ook koelelementen zoals gelpacks gebruiken en deze tegen je producten aan te leggen. Gelpacks brengen kou uitermate goed over aan de producten en zorgen er daarom dan ook voor dat ze goed koud blijven, altijd onder de 7ºC.

Inzet van alles

Dit alles moet je nog wel goed weten in te zetten. Dit kun je natuurlijk op heel veel verschillende manieren doen, maar je moet je wel beseffen dat alles afhankelijk is van je eigen situatie. Een koelplaat bestellen is in de meeste gevallen voor een bedrijf in de gekoeld transport branche sowieso een goed idee, maar vraag altijd even om advies van een expert. Hij of zij kan je altijd advies geven op maat en dit pakt vrijwel altijd goed uit!