zo. mei 26th, 2024

Zakelijke Blog

Zakelijk Nieuws

Een zakelijke lunch organiseren, hier moet je op letten!

Is het jou taak om voor een belangrijke lunch het eten en drinken te regelen? Wij weten hoe stressvol dit kan zijn, maar maak je geen zorgen! In dit artikel bespreken we alle ongeschreven regels wat betreft het organiseren van een zakelijke lunch.

Laat mensen altijd zelf kiezen

De eerste regel is om mensen zo veel mogelijk zelf te laten kiezen. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om deze persoon of personen van te voren te vragen wat ze graag willen hebben. Laat in dat geval de genodigde of genodigden als eerste kiezen tussen de bestelde broodjes! Nog een tip, vergeet niet te vragen naar eventuele allergieën en/of dieetwensen.

Bestel niet zo maar alcohol

Tenzij er iets is te vieren is er geen excuus om alcohol te bestellen. Ook al is het vrijdag, het komt namelijk onprofessioneel over. Je bent ten slotte samen gekomen om het over zakelijke onderwerpen te hebben en wil dan ook serieus en zakelijk over komen.

Drinken

Wat ook niet vergeten ma worden is het bestellen van drinken. Wellicht dat dit niet nodig is, omdat jullie op kantoor al standaard drinken hebben staan, maar mocht dit niet het geval zorg dan voor verschillende keuzes. Kies bijvoorbeeld niet alleen voor frisdrank, maar zorg ook voor flesjes water of een smootie.

Wie betaald?

Als het gaat om een belangrijke lunch, dan is het zo dat de genodigde niet betaald. Dit is uiteraard een ander verhaal op het moment dat je luncht met collega’s, in dit geval is het vanzelf spreken dat het bedrijf betaald of ieder voor zich.

Borrelplank

Organiseer je een lunch op de vrijdag middag, dan zou je de genodigde personen ook kunnen verassen door in plaats van broodjes een lekkere gevulde borrelplank te bestellen. Het zorgt niet alleen voor een verassend effect, maar zo zorg je er ook voor dat er voor ieder wat wils op tafel staat!