ma. jun 17th, 2024

Zakelijke Blog

Zakelijk Nieuws

Beveilig je apparaten goed met UPS

een UPS, elke organisatie doet er goed aan deze aan te schaffen. Een UPS staat voor Uninterruptible Power Supply. Een UPS is een belangrijke inverstering die door bedrijven vaak over het hoofd wordt gezien. Waarom heb je een UPS eigenlijk nodig? Een UPS zorgt ervoor dat er geen data verloren gaat wanneer de stroom uitvalt. Zou dat gebeuren dan kan dat grote gevolgen hebben voor jouw bedrijf.

Wat is een Uninterruptible Power Supply?

Een UPS is een stroombron. De Uninterruptible Power Supply heeft maar één ingang, die zit op het stroomnet. De uitgang sluit je op de apparaten aan. De UPS voorziet alle apparaten die daarop zijn aangesloten van noodstroom wanneer de hoofdstroom daar niet meer toe in staat is. Het beschermt tegen stroomuitval, spanningsdips en piekspanningen. Je hebt UPS die losse computers beschermen, maar je hebt ook UPS die alle computers op het kantoor beschermen. Een UPS is altijd handig, want de stroom valt altijd wel een keer uit en dan wil je niet dat alle data verloren gaat of je hardware beschadigt. Je kunt als ondernemer je systeembeheer uitbesteden. Deze bedrijven vinden het belangrijk dat zij altijd hun werk kunnen doen en willen de online beveiliging van het bedrijf graag aan professionals overlaten.

Heeft elke organisatie een Uninterruptible Power Supply nodig?

Ondernemers zijn vrij om te kiezen of zij het nodig vinden om een UPS aan te schaffen. In het begin vinden ondernemers zo’n systeem vaak overbodig, omdat er nog niet veel belangrijke informatie op de computers wordt opgeslagen. Maar naarmate de organisatie gaat groeien en je steeds grotere diensten of producten levert is het fijn om zo’n Uninterruptible Power Supply te hebben. Kortom het is voor veel bedrijven belangrijk om te beschikken over een UPS. Maar voor sommige bedrijven is het van levensbelang, neem bijvoorbeeld: ziekenhuizen, banken, onderwijs en alle andere organisaties waar stroomuitval voor grote problemen kan zorgen. wil jij een Uninterruptible Power Supply aanschaffen. Check dan het aanbod op DvD ICT.