zo. mei 26th, 2024

Zakelijke Blog

Zakelijk Nieuws

Alles over het kopen van refurbished spullen!

Je hebt vast wel eens gehoord dat mensen een “refurbished” mobiele telefoon (of ander apparaat) hebben gekocht. Maar wat is refurbished nou eigenlijk precies? Wat zijn de voordelen ervan? En welke producten kun je nog meer refurbished kopen? Je komt er meer over te weten in dit artikel!

Wat zijn refurbished producten?

Veel mensen weten niet precies wat refurbished is. Het wordt dan ook vaak verward met gerecycled of tweedehands. Alhoewel deze begrippen op elkaar lijken, betekenen ze niet hetzelfde. Refurbished producten zijn tweedehands apparaten die worden gecontroleerd, gerenoveerd en schoongemaakt door een professioneel bedrijf. Hierbij wordt gekeken of alles nog naar behoren werkt, en worden onderdelen zoals de batterij of het scherm vervangen indien nodig. Hierdoor zijn refurbished producten uiteindelijk dus geschikt om weer zo ‘goed als nieuw’ een tweede keer mee te gaan! Er zit dus nogal een verschil tussen een tweedehands product kopen van een particulier, of refurbished product dat door een professioneel bedrijf onder handen is genomen. In het tweede geval mag je uitgaan van betere kwaliteit. Daarnaast bevatten refurbished producten vaak gewoon garantie. Wel zo fijn! Producten die bijvoorbeeld geretourneerd worden of afgekeurd zijn worden vaak refurbished. Dit komt omdat deze niet meer als “nieuw” verkocht kunnen worden. Op deze manier krijgen ze dus een tweede leven in plaats van dat ze weggegooid moeten worden!

De voordelen van refurbished producten

Refurbished producten hebben dan wel iets mindere kwaliteit dan splinternieuwe producten, maar ze zijn wel een stuk goedkoper. Zo kun je dus toch die telefoon kopen die eigenlijk te duur is! Daarnaast zijn refurbished producten ook nog eens duurzaam omdat er geen nieuw product gefabriceerd hoeft te worden! Ook wanneer je een oud model dat niet meer verkrijgbaar is graag wilt hebben, is de kans aanwezig dat deze nog wel als refurbished te krijgen is!

Soorten refurbished producten

De bekendste voorbeelden van refurbished producten zijn iPhones, iPads en andere Apple producten. Echter worden er nog veel meer elektronische apparaten refurbished verkocht. Denk hierbij aan camera’s, maar ook printers! Bij Refurbished Printer koop je namelijk voordelig een refurbished laserjetprinter. Normaalgesproken zijn dergelijke printers ontzettend duur. In dit geval dus niet meer!