ma. jul 15th, 2024

Zakelijke Blog

Zakelijk Nieuws

Coimbee Kanban

Introductie Kanban

Kanban komt uit het Japans en betekend ‘Visuele kaart’. Het is een methode om efficiënter te werken als team en alles overzichtelijk te creëren. Coimbee is een software gemaakt door een Nederlands bedrijf die dit principe perfect heeft uitgewerkt en aanbiedt.

Hoe werkt het

Het Kanban brengt alle werkprocessen in kaart. Dit kun je als team doen door te beginnen bij stap één. Er worden drie rijen gemaakt: Wat gedaan moet worden, wat er gebeurt en wat al gedaan is. Door middel van ‘Post-It’s’ worden de taken weergegeven. Elk briefje is een nieuwe taak waar iemand mee bezig is plus een korte beschrijving. Als alles in kaart is gebracht wordt de ‘Work in process limiet’ bepaald. Dit is samengevat een manier om al je aandacht op zo min mogelijk taken te leggen waardoor je het beste resultaat krijgt, en dus efficiënt werkt als de rest hetzelfde doet. De briefjes zullen snel van links naar rechts schuiven.

Voordelen

Allereerst is het mogelijk dat het team snel het overzicht kwijtraakt tijden een project. Dit kan tot vervelende en overbelastende resultaten lijden. Met deze Japanse methode wordt alles in kaart gebracht. Tevens is het doel om een zo kort mogelijke tijd te besteden aan een taak, dit kan door er volledige focus op te leggen. Er zal een positieve samenwerking ontstaan binnen het team en bovendien zal de klant extra tevreden zijn door het voorspoedige resultaat.

Coimbee

Tegenwoordig wordt er meer dan ooit gebruik gemaakt van online mogelijkheden. De online management software genaamd ‘Coimbee’ is een software die Het kanbansysteem perfect realiseert. Bovendien zitten er veel meer functies bij. Voorbeelden: Online successen worden opgeslagen, rapportages, en statistieken. Het team kan met elkaar blijven communiceren via de software. Ideaal voor als fysieke samenkomst beperkt is. De software ondersteunt verschillende trajecten. Het doel is te verbeteren en beter te worden! Heb je een moeilijk project? Of gaat samenwerking niet vlot in het team? Coimbee is een goed hulpmiddel met een enorme klanttevredenheid.