ma. jun 17th, 2024

Zakelijke Blog

Zakelijk Nieuws

Deurbeslag zwart – stoer accentueren

Het gaat steeds verder met deurbeslag zwart in de uitstraling. Nu weer is er de trend van deurbeslag in verouderd ijzer. Met mooi industriële vormgeving, lekker strak en met een goede coating zodat je vingerafdrukken snel hebt weggepoetst. Zwart is niet alleen trend, het is van alle tijden. Ook in de jaren dertig, na de uitvinding van bakeliet, verschenen in jaren dertig woningen slanke zwarte deurklinken in ronde schilden. Die waren kennelijk zo mooi dat ze tegenwoordig nog als retro deurbeslag worden aangeboden. Zwart is dus van alle tijden.

Meer pit met zwart in huis

Laten we eerlijk zijn. Een interieur, welke stijl dan ook, doet het gewoon beter als je er een paar zwarte accenten aan toevoegt. Niet te zwaar, maar genoeg om de algehele kleur van je interieur wat op te peppen. Zelfs in de lichte Scandinavische interieurstijl worden zulke accenten toegepast. En in de industriële stijl zijn ze zelfs gemeengoed. Zwart pept de boel op mits je het met mate toegepast. En deurbeslag zorgt dus voor zulke kleine ‘zwarte knipogen’ in je interieur. Zwart combineert ook heel snel met andere kleuren en drukt iets stoers, tijdloos en stijlvols uit. 

Deurbeslag zwart accent in je huis

Iedereen heeft deuren in huis, dus leent de deur zich uitstekend om met zwarte accenten te gaan werken. Gelukkig is er veel zwart deurbeslag in de handel, van ultra modern tot nostalgisch antiek. Tegenwoordig zijn ook schuifdeuren (barndoors) op zwarte bovenrails heel erg in en het hang- en schuifbeslag van zo’n deur geeft een hele mooie kijk dimensie. Ook zwarte handgreepjes of deurgrepen doen dat trouwens. Laat je stijl ook meteen bij de voordeur al beginnen. Zwart staat prachtig op bijna alle soorten buitendeuren. Met zwart beslag maak je van je voordeur een echte binnenkomer. Denk niet alleen aan de deurknop maar ook aan de brievenbus, de deurbel en de scharnieren. Zwart staat echt koninklijk en heeft een geraffineerde chique.

Deurbeslag zwart en dan vooral deurkrukken

De zwarte deurkruk wordt nog te vaak vergeten als de woning gerenoveerd of gerestyled wordt. Soms zie je prachtige interieurs verschijnen maar na gedane arbeid twinkelen de aluminium deurkrukken dan toch wat triest in de deuren. Die zijn niet meegenomen in de styling. En dat is jammer want juist hier scoor je. Mat zwarte deurklinken geven een hele andere kijk belevenis dan de aluminium varianten. 

Zwarte klinken in interieurs

Een modern en strak interieur dient zich aan. Spiegelende tafels en leren meubels. Er zijn weinig accessoires en het geheel toont superstrak. Om nu nog in de details wat extra luxe en kwaliteit toe te voegen, introduceer je in zo’n interieur fraai deurbeslag zwart. Bijvoorbeeld gemaakt van gepolijst roestvast staal met een coating van zwart acryl. Zo heb je alsnog wat zilver aan je kruk maar dan wel met mat zwart erbij. Ook een landelijk of klassiek interieur heeft baat bij zwarte accenten. Zulke interieurs doen het met houtkleuren, steen tinten en brons. Accenten van goud zijn dan al aanwezig. En in dit soort interieurs heeft zwart een chique verdiepende werking. Vintage en retro interieurs zijn zelfs wars van zilverkleurige klinken. Die hebben nikkel nodig, aangevuld met (bijna) zwart ebbenhout. Of natuurlijk die prachtige bakelieten exemplaren van weleer; die nu weer als retro beslag te koop zijn.