do. apr 18th, 2024

Zakelijke Blog

Zakelijk Nieuws

Een bedrijf boordevol nieuwe maar ook oude, goed werkende apparatuur 

Je wilt je bedrijf voorzien van goed apparatuur, maar je weet niet waar je moet beginnen? Denk er dan eens aan om je eigen, bestaande apparatuur te kalibreren. Dit scheelt namelijk veel geld en kan er voor zorgen dat je een hogere kwaliteit producten afgeeft. Toch extra apparatuur aanschaffen? Dan kun je een Soundear nemen voor je bedrijf, wat aangeeft wanneer er te veel lawaai op de werkvloer is. Ideaal voor de veiligheid van je werkomgeving en dus voor jou en je collega’s. 

Het inhuren van een kalibratiebureau 

Het kalibreren van je apparatuur is belangrijker dan misschien lijkt en hiervoor maak je gebruik van kalibratie meetapparatuur. Het niet kalibreren van je apparatuur kan er voor zorgen dat je apparatuur niet goed meer werkt, maar dat je hier te laat achter komt. Hierdoor kunnen de producten die je aflevert van slechte kwaliteit zijn. Het kalibreren kan je doen door middel van kalibratie meetapparatuur, maar je kunt ook een kalibratiebureau inhuren. Dit bureau komt langs bij jouw onderneming en zal de gewenste apparatuur nakijken. Hierbij testen ze door middel van meetapparatuur of jouw installaties nog goed werken of dat ze aan vervanging nodig zijn. Het kost misschien wat om een extern bureau in te huren, maar je weet dan wel zeker dat het goed gedaan wordt. Het aanschaffen van nieuw apparatuur omdat je niet hebt gekalibreerd is uiteindelijk namelijk nog duurder.  

Een veilige, rustige werkomgeving met nieuwe apparatuur  

Als je je onderneming helemaal goed wilt afstellen dan is het een goede optie om een Soundear 3 aan te schaffen. Dit is apparatuur wat het geluid op de werkvloer meet. Maken jullie te veel lawaai, of staat de muziek te hard? Dan laat dit apparaat het op tijd weten. Je kunt hem gewoon gemakkelijk op de muur hangen bij je bedrijf. Hierdoor staat hij niet in de weg, en je hoeft hem ook niet handmatig elke dag in te stellen. Hij zal vanzelf de metingen uitvoeren. Deze slaat hij ook gelijk op, waardoor je terug kunt kijken of er bijvoorbeeld elke dag op hetzelfde moment hard lawaai wordt gemaakt. Ook geeft het apparaat tijdig aan dat het volume naar beneden moet. Lukt dit niet, omdat je bijvoorbeeld op een bouwplaats werkt? Dan geeft hij aan wanneer je gehoorbescherming moet dragen. Hierdoor lopen zowel jij als je collega’s geen gehoorschade op. Dit is namelijk zeer vervelend, en kom je nooit van af!