ma. jul 15th, 2024

Zakelijke Blog

Zakelijk Nieuws

Hoe kies je een goed metaalbedrijf?

Wil je iets laten maken door een metaalbedrijf, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Lees dan snel verder. In dit artikel lees je hoe je een goed metaalbedrijf kunt herkennen. Zo weet je zeker dat je een goede aankoop doet.

Bekijk of het bedrijf certificaten heeft

In principe kan iedereen een metaalbedrijf starten. Het is geen beschermd beroep zoals bijvoorbeeld een diëtist of advocaat. Hierdoor is het lastiger om te bepalen of een metaalbedrijf goed is. Ga daarom na of het bedrijf certificaten heeft. Vaak kan je dit al op de website zien. Kijk ook wat de certificaten precies inhouden. Onderzoek daarnaast of het bedrijf regelmatig scholingen volgt. De metaalsector ontwikkelt zich namelijk constant, waardoor het belangrijk is dat het personeel zich continue blijft ontwikkelen. Deze informatie kan je meestal vinden op de ‘over ons’ pagina op de website.

Lid van branchevereniging

Als een metaalbedrijf lid is van een branchevereniging laat dit onder andere zien dat het metaalbedrijf ernaar streeft om zoveel mogelijk om de hoogte te zijn van nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast volgt het metaalbedrijf de cao van de branchevereniging. Vaak zegt dit ook iets positiefs over de kwaliteit van het bedrijf. De branchevereniging voor de metaalsector is de Metaalunie. Onder deze branchevereniging vallen verschillende branchegroepen.

Check de reviews

Door de beoordelingen te bekijken krijg je een beter beeld van het metaalbedrijf. Laat je echter niet leiden door slechts één beoordeling, maar bekijk meerdere beoordelingen. Éen beoordeling zegt vaak niet heel veel. Het is namelijk erg subjectief. Bekijk niet alleen beoordelingen op hun eigen websites, maar kijk ook op Google Maps en forums. Ken je iemand die al ervaring heeft met een metaalbedrijf? Vraag dan naar diegene zijn/haar ervaring. Heeft het bedrijf geen website? Dan is het misschien geen goed bedrijf. De meeste goede bedrijven hebben wel een website, maar soms wel met erg beperkte informatie.

Vraag een offerte op

Een goed bedrijf levert snel een duidelijke offerte. Hierin staan heldere afspraken en de kosten. Als je een vage offerte krijgt of geen optie hebt om een offerte op te vragen betekent dit niet per se dat het een slecht bedrijf is, maar het kan wel het geval zijn. Het is überhaupt prettig om de afspraken zwart op wit te hebben, zodat er geen miscommunicatie ontstaat. Bij kleinere bedrijven duurt het krijgen van een offerte soms wat langer.

Een metaalbedrijf die goede kwaliteit metaal levert is bijvoorbeeld Keizersmetaal. Op hun website https://keizersmetaal.nl/ vind je meer informatie over het bedrijf.