zo. mei 26th, 2024

Zakelijke Blog

Zakelijk Nieuws

Een boekhouder voor de startende ondernemer de voordelen

Ben jij startende ondernemer? Dan komt er ontzettend veel op je af. Niet alleen starters, maar ook grote bedrijven die al jarenlang bestaan lopen vast op de boekhouding. Dat komt omdat de boekhouding geen eenvoudige klus is: er zitten veel verplichtingen en regels aan verbonden. Maar, voor de boekhouding geldt: een goed begin is het halve werk. Een boekhouder kan hierin veel voor je betekenen: in deze blog lees je hier alles over.

Startersbegeleiding

Wist je dat de meeste boekhouders speciale startersbegeleiding bieden? Wat veel starters niet weten, is dat al voor de inschrijving bij de Kamer van Koophandel het boekhouden begint. Je kiest niet alleen je branche en rechtsvorm, maar doet ook al de eerste investeringen en je werkt de eerste uren. Superbelangrijk om dit nauwkeurig bij te houden.

Wanneer je kiest voor startersbegeleiding helpt de boekhouder je met het kiezen van de juiste rechtsvorm en het opzetten van de boekhouding. De boekhouder kent je branche en de regels en verplichtingen die voor jou gelden. Dit scheelt jou een hoop uitzoekwerk. Wanneer je kiest voor een onlineboekhoudprogramma, kan de boekhouder jou daar wegwijs in maken.

Boekhouding uitbesteden: geheel of gedeeltelijk?

Wanneer je een boekhouder inschakelt bepaal je zelf welke werkzaamheden de boekhouder voor je gaat doen. Je kunt ervoor kiezen dat de boekhouder alles doet, maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld alleen de voorraadadministratie, het grootboek of het doen van belastingaangiftes uit te besteden. Deze keuze is aan jou.

Beide keuzes hebben voor- en nadelen. Het voordeel is dat jezelf tijd over houdt om te besteden aan je onderneming. Het nadeel van de boekhouding in zijn geheel uitbesteden is dat je zelf minder financieel inzicht hebt dan wanneer je een deel uitbesteed.

Bespaar tijd, frustraties, stress en geld

Wanneer je de boekhouding uitbesteed houdt je tijd en ruimte over om je te focussen op andere werkzaamheden binnen je onderneming. Je hoeft jezelf niet te verdiepen in de verplichtingen en regels die voor jou gelden: zo bespaar je jezelf veel stress. Wanneer je samenwerkt met een boekhouder, hoef jij je geen zorgen meer te maken om je boekhouding.

Een boekhouder verdient zichzelf eigenlijk terug. Hij voorziet je wanneer nodig van financieel advies en kiest zo het beste moment voor een investering. Daarnaast profiteer je met de hulp van een boekhouder altijd van zoveel mogelijk belastingvoordeel: de boekhouder weet namelijk precies van welke aftrekposten en kortingen jij gebruik kunt maken. Ook wordt de boekhouding correct gevoerd en worden aangiftes op tijd gedaan: hier mee worden boetes voorkomen.

Sinds 2006 is door de overheid vastgesteld dat boekhouders aansprakelijk zijn voor fouten die zij maken. Dus wanneer je onterecht een boete ontvangt en je boekhouder heeft deze fout gemaakt, wordt de boete opgelegd aan de boekhouder. Op deze manier bespaar je jezelf een hoop tijd, stress en geld.

Ben jij starter en wil je een boekhouder inschakelen? Hier kun je een goede boekhouder vinden.