ma. jun 17th, 2024

Zakelijke Blog

Zakelijk Nieuws

Efficiënte bezorgroutes uitstippelen met de juiste software

Zijn de chauffeurs van jouw bedrijf dagelijks op pad om producten te bezorgen? Dan is een goede routeplanner erg belangrijk. Niet alleen kunnen jij en jouw bezorgers hiermee tijd besparen, ook naar de klanten toe kun je zo veel duidelijkheid geven in het leveringstraject. 

Toename online winkelen
Online winkelen komt met een hoop gemak. Je winkelt vanuit de huiskamer en veel bedrijven beloven een levering op de eerstvolgende werkdag. Het is daarom niet zo verwonderlijk dat we massaal online shoppen. Voor jou als ondernemer betekent dit wel dat je een toenemende vraag moet blijven combineren met een vlotte levering en kwalitatieve service. De juiste routeplan software kan je daarbij helpen.

Levering in tijdvakken
Met een softwarepakket voor routeplanning kun je klanten automatisch op de hoogte houden over hun levering via Track & Trace. Zo weten jouw klanten wanneer ze de bezorger kunnen verwachten. Ook kun je kiezen om tijdvaklevering aan te bieden. De klant kiest tijdens het bestelproces een tijdvak voor de levering. Dit tijdvak wordt in de routeberekening meegenomen. Voor de klant een extra service en jouw bezorger loopt zo minder kans om voor een dichte deur te staan.

Meerdere bezorgers
Routeplanners kunnen rekening houden met veel meer factoren dan alleen tijdvakken bij het uitstippelen van bezorgroutes. Zeker als je werkt met meerdere bezorgwagens en chauffeurs kan het uitvogelen van de meest efficiënte bezorgtrajecten een hele klus zijn. Met de juiste routeplanner kun je jezelf dagelijks een hoop gepuzzel besparen doordat je meerdere bezorgers, voertuigen en zelfs depots kunt toevoegen. Bij het uitwerken van de bezorgroutes houdt de software daarnaast rekening met de weersomstandigheden en het verkeer.

Opdrachten automatisch inlezen
Er zijn verschillende soorten routeplanners en misschien werk jij met een variant waarbij je de opdrachten handmatig moet invoeren. Hier kan best wat tijd in gaan zitten. Daarbij kan er wel eens een foutje insluipen. Sneller en minder foutgevoelig is het om de opdrachten automatisch in te lezen. Routeplanner software kun je koppelen aan bijvoorbeeld jouw ERP-pakket, CRM-pakket of webshop.

Geld en tijd besparen
Door de juiste routeplan software in huis te halen kun je klanten extra service bieden terwijl je tegelijkertijd geld en tijd bespaart. Dagelijks de meest efficiënte bezorgtrajecten berekenen wordt een koud kunstje. Naast tijd en energie bespaar je ook op brandstofkosten. Ben je benieuwd hoeveel jij maandelijks kunt besparen met een slimme routeplanner? Bereken het direct op RouteLogic.io. Je vindt hier ook uitgebreide informatie over alle voordelen van de RouteLogic routeplanner.