ma. jun 17th, 2024

Zakelijke Blog

Zakelijk Nieuws

Goed Online Scheiden

Gaan jij en je partner op een goede manier uit elkaar, dan kun je prima gebruik maken van Goed Online Scheiden. Via deze site kun je een groot deel van je scheiding zelf regelen. Het grote voordeel hiervan is dat je de kosten laag kan houden en toch alles wettelijk netjes in orde kan maken. Bovendien kun je gebruik maken van een mediator, indien je vragen hebt of er op sommige punten samen niet helemaal uitkomt.

Hoe werkt Goed Online Scheiden?

Goed Online Scheiden werkt heel gemakkelijk. Om te beginnen ga je naar de website en begin je met het invullen van het aanvraagformulier. Hier vul je alle persoonlijke gegevens van jou en je partner in. Mocht je eerst even contact willen met een mediator, dan kan dat natuurlijk ook. Zodra deze informatie door Goed Online Scheiden ontvangen is, ontvang je een mail met een bevestiging en een model echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan. Dit zijn standaardovereenkomsten, die voor de meeste echtparen geschikt zijn, maar deze kun je helemaal op je eigen situatie toepassen. Sommige artikelen zijn wellicht niet van toepassing, terwijl je er andere afspraken graag nog aan toe wil voegen.

Hoe gaat het verder als je de papieren hebt ingevuld?

Zodra het ouderschapsplan en het echtscheidingsconvenant zijn ingevuld en geretourneerd aan Goed Online Scheiden, worden deze beoordeelt. Vervolgens krijg je een (online) afspraak met de mediator om deze stukken te bespreken. Tijdens dit gesprek stelt de mediator tevens vast of zowel jij als je partner het eens zijn met de vastgelegde afspraken. Mochten er nog aanpassingen aan het convenant gemaakt moeten worden, dan kan dit tijdens het gesprek. Zijn jullie het beide eens met de vastgelegde afspraken, dan ondertekenen jullie alle stukken en sturen deze weer terug naar Goed Online Scheiden.

Ben je na het ondertekenen van alle papieren gescheiden?

Nee. Na het terugsturen van de ondertekende papieren ben je nog niet officieel gescheiden. Goed Online Scheiden gaat het door jullie getekende echtscheidingsverzoek indienen bij de Rechtbank. Indien jullie geen minderjarige kinderen hebben, of kinderen die niet door de Rechtbank gehoord willen worden, doet de Rechtbank na ongeveer 2 tot 4 weken uitspraak. Zij geven dan een zogeheten beschikking af. Op het moment dat deze beschikking door Goed Online Scheiden is ontvangen wordt deze doorgestuurd naar de Gemeente waar jullie wonen met het verzoek om de scheiding in te schrijven. Pas als dat gebeurd is, zijn jullie officieel gescheiden. Hier ontvangen jullie van de Gemeente bericht van.

Wat kost scheiden via Goed Online Scheiden?

De tarieven af van de situatie. Ben je bijvoorbeeld gehuwd in gemeenschap van goederen en hebben jullie geen kinderen, dan is de scheiding eenvoudiger dan wanneer je op huwelijkse voorwaarden gehuwd bent en kinderen hebt. Over het algemeen kun je voor een echtscheidingsconvenant rekenen op een bedrag tussen de € 400 en € 600. Voor een ouderschapsplan komt daar nog eens een bedrag van € 75 per persoon bij. Heb je een laag inkomen, dan is het mogelijk om subsidie te krijgen.