do. apr 18th, 2024

Zakelijke Blog

Zakelijk Nieuws

Het werken bij administratiekantoren: dit zijn je functies  

Zit je er aan te denken om te solliciteren bij een administratiekantoor Utrecht? Wat leuk! Wanneer je werkzaam bent bij een administratiekantoor, zal je merken dat je erg divers werk hebt en veel verschillende dingen mag en kan doen. Wij hopen natuurlijk wel wat je weet wat voor verantwoordelijkheden je krijgt als administratief medewerker. Weet je dit nog niet? Wacht dan nog even met solliciteren, zodat je wel zeker bent van jouw keuze als administrateur. Lees vooral snel verder voor informatie over de functie die wellicht jouw grote droom is! 

Bij administratiekantoren werk je aan de boekhouding 

Een van de dingen die je doet als je werkzaam bent bij een van de administratiekantoren in Nederland is dat je bezig bent met de boekhouding. Je verwerkt namelijk alle financiële documenten die binnenkomen in de boekhouding van jouw bedrijf. Tegenwoordig wordt veel van dit werk gedaan door geautomatiseerde technologie, maar het kan zo zijn dat het administratiekantoor Utrecht waar jij werkzaam bent nog niet zo ver is. Wanneer dit wel het geval is, kan het zijn dat je moet werken met gespecialiseerde softwarepakketten. Is er een factuur binnengekomen? Dan wordt deze direct ingeboekt in de administratie van de debiteuren en crediteuren. Heb je te maken met een bankafschrift? Dan gaat deze in de kas-, bank-, en giroboeken en wordt dus veilig opgeborgen. 

De personeelsadministratie heb je ook onder je hoede 

Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor de personeelsadministratie. Dit is een onderdeel van je werkzaamheden waarbij je verschillende gegevens verzamelt en verwerkt. Al deze gegevens hebben betrekking op de personeelsleden die bij jouw bedrijf werken. Denk hierbij aan aan- en afmeldingen, zoals ziekmeldingen en bijvoorbeeld verlofaanvragen. Al deze gegevens worden verwerkt in de personeelsadministratie die jij moet bijhouden. Hier worden vaak administrateurs bij betrokken, omdat hier overeenkomsten bij betrokken zijn die betrekking hebben met administratieve werkzaamheden. Denk hierbij aan de salarisbetalingen. Als iemand continu verlof aanvraagt, hoeft deze persoon niet voor die dagen te worden uitbetaald.  

De salarisadministratie verwerken als administrateur 

Jij als werknemer van administratiekantoor Utrecht bent dus ook verantwoordelijk voor de salarisadministratie. Denk hierbij aan de bruto-netto-berekeningen, het controleren van de salarisstroken en het verwerken van dingen zoals de beslagleggingen van personeelsleden. Het is belangrijk dat je genoeg kennis hebt over alles wat betrekking heeft tot salaris, omdat je als administratief medewerker vaak een hoop vragen krijgt over alles wat te maken heeft met het salaris. Wees hier dus vooral op voorbereid!