ma. jul 15th, 2024

Zakelijke Blog

Zakelijk Nieuws

Power BI voor gevorderden

Inleiding: waarom zou u rapportagetools gebruiken?

Met rapportagetools hebt u niet alleen toegang tot uw gegevens, maar kunt u deze ook gebruiken.

Rapportagetools zoals Power BI en Tableau maken het je gemakkelijk om je gegevens te verkennen en te visualiseren. U kunt deze tools ook gebruiken om rapporten te maken voor verschillende belanghebbenden. Op deze manier kunt u inzichten delen met de rest van uw organisatie en ervoor zorgen dat iedereen op één lijn zit wat betreft besluitvorming.

Welk type gegevens heeft u nodig om rapporten te maken?

Als bedrijf wilt u misschien de prestaties van uw concurrenten begrijpen. Om dit te doen, kunt u hun inkomsten vergelijken met die van u en zien hoe u ervoor staat.

U hebt twee gegevenssets nodig: de eerste is een verzameling gegevens van uw bedrijf en de tweede is een verzameling gegevens van uw concurrent. In Power BI kunt u verbinding maken met verschillende bronnen voor dit soort informatie. Zodra beide datasets zijn verbonden in Power BI, kunt u grafieken en grafieken maken van de gecombineerde gegevens om deze gemakkelijker te visualiseren.

Op deze manier, als een concurrent een lagere prijs heeft dan de uwe of meer producten verkoopt dan zij, zal het gemakkelijker te begrijpen zijn door naar de grafiek te kijken in plaats van er alleen maar over te lezen in tekstformaat.

De juiste Power BI geavanceerde rapportagetool kiezen voor uw behoeften

PowerBI is een tool voor business intelligence en datavisualisatie die door professionals wordt gebruikt om dashboards, belangrijke datapunten en rapporten te maken. De mogelijkheden van de tool zijn echter niet beperkt tot deze toepassingen. Het kan zelfs worden gebruikt als een geavanceerde drill-downtool voor complexe rapporten.

In dit artikel bespreken we hoe u de juiste Power BI geavanceerde rapportagetool voor uw behoeften kunt kiezen. Meer weten over de geavanceerde mogelijkheden binnen Power BI? Ga dan eens na of een training power bi interessant is!