do. apr 18th, 2024

Zakelijke Blog

Zakelijk Nieuws

Schoonmaak op maat voor jouw organisatie

Bedrijven en organisaties maken vaak gebruik van de dienstverlening van een schoonmaakbedrijf. Dat is niet zo verwonderlijk want er kleven veel prettige voordelen aan. Professionals weten wat ze doen, zetten de juiste schoonmaakmiddelen in en kunnen daardoor snel en kwalitatief werk leveren. Als ondernemer word je op dit gebied ontzorgt. Je bespaart tijd en jij, jouw medewerkers en klanten genieten van een prettig schone werkomgeving.

Plan op maat
Iedere onderneming is uniek. Zo vraagt de schoonmaak van een kantoorpand om een andere aanpak dan dat van een horecabedrijf. Schoonmaakbedrijven zijn vaak werkzaam in heel diverse sectoren, van de zorg tot de detailhandel. Denk je erover na de hulp in te schakelen van een professioneel schoonmaakbedrijf? Dan zal er voor jouw onderneming een plan op maat gemaakt worden. Zo weet je zeker dat de schoonmaak aansluit bij jouw bedrijfspand, werkschema en wensen.

Reguliere schoonmaak
De dienstverlening van een professioneel schoonmaakbedrijf is vaak divers en reikt van de dagelijkse schoonmaak tot specialistische reiniging. Bij reguliere schoonmaakwerkzaamheden kun je onder andere denken aan het stofzuigen en dweilen van vloeren, het stof- en vuilvrij maken van oppervlaktes en het reinigen van sanitaire ruimtes. Deze terugkerende schoonmaakwerkzaamheden kun je dagelijks laten uitvoeren, enkele keren per week of op vaste momenten per maand. De keuze ligt bij jou.

Dieptereiniging
Naast het dagelijkse schoonmaakwerk biedt een schoonmaakbedrijf vaak ook tal van specialistische diensten aan. Allereerst kun je denken aan de dieptereiniging. Tijdens deze extra intensieve schoonmaak komen alle lastig te bereiken plekken aan bod waar vuil zich soms ongezien ophoopt. Dieptereiniging is met name voor keukens en sanitaire ruimtes van belang. Deze periodieke grondige schoonmaak kan uitgevoerd worden in aanvulling op de frequentere reguliere schoonmaak.

Onderhoud
Nog een specialistische reiniging in het aanbod van een professioneel schoonmaakbedrijf is vloeronderhoud. Een nette werkvloer doet veel voor de uitstraling van je bedrijf. Daarbij verleng je de levensduur van de vloer als deze op de juiste manier onderhouden wordt. Professionals weten hoe ze dit moeten aanpakken. Ze passen de behandeling aan op vloertypes uiteenlopend van tapijt en hout tot linoleum en steen.

Gevelreiniging
Ook de gevel van je bedrijfspand zal af en toe onder handen moeten worden genomen. Op gevels kunnen met de tijd algen en aanslag ontstaan. Aangezien de gevel het eerste is dat bezoekers, klanten en medewerkers van jouw onderneming zien, zul je deze netjes verzorgd willen houden. Een schoonmaakbedrijf kan deze specialistische reiniging voor je verzorgen. Daarnaast kun je natuurlijk ook voor glasbewassing bij deze professionals terecht.