zo. mei 26th, 2024

Zakelijke Blog

Zakelijk Nieuws

Waarom is een stevige verpakking zo belangrijk?

E-commerce is in de tijd waarin wij nu leven erg populair en dit zou in de toekomst alleen maar populairder worden. Je ziet dan ook steeds meer fysieke winkels verdwijnen en online webshops bijkomen. Dit komt omdat het hebben van een online webshop simpelweg erg veel voordelen met zich meebrengt. Zo zijn de twee grootste voordelen dat je geen kosten hebt aan het pand, en je in de meeste gevallen veel meer bezoekers kunt trekken door middel van een webshop. Wanneer je een eigen webshop start en de pakketten zelf verzendt naar de klant komen er een aantal aspecten bekijken die van essentieel belang zijn. Zo is het hebben van een goede verpakking hier een erg belangrijk aspect in. In deze tekst lees je dan ook alles wat jij moet weten voor een goede verzenddoos. 

Waarom is een verzenddoos zo belangrijk?

Hoewel het als een erg klein aspect klinkt, is het hebben van goede dozen toch wel van essentieel belang. Dit komt omdat je er natuurlijk voor wilt zorgen dat de producten die jij verzendt, goed en zonder schade aankomen bij de klant. Doordat jouw pakket nog een hele weg te gaan heeft wanneer deze wordt verzonden en dus in erg veel verschillende handen terecht komt voordat die bij de klant is, is het erg belangrijk om een goede doos te hebben die past bij jouw product. Zo is het eerste waar je naar dient te kijken de kwaliteit van de doos. Zo zijn de meest gebruikte dozen enkelgolf of dubbelgolf. Zoals de naam al zegt is enkelgolf minder stevig als dubbelgolf. Om te kunnen bepalen welke jij nodig hebt, is het belangrijk om te kijken naar het product dat je dient te verzenden. Heb je een erg kwetsbaar product? Ga dan voor dubbelgolf. Heb je bijvoorbeeld een product dat haast niet kapot gaat, dan kun je prima voor enkelgolf gaan. Buiten de kwaliteit van verpakkingsdozen is de afmeting van een doos ook erg belangrijk. Zo is het advies om een doos aan te houden met 1cm speling. Zo is het product eenvoudig uit te pakken door de klant en schuift deze tijdens de reis niet alle kanten op. 

Extra bescherming 

Het vervelendste wat er is, is dat een product kapot aankomt bij de klant. De kans hierop wil je dan ook minimaliseren door middel van een goede verpakking. Wanneer jij een kwetsbaar product hebt kan het dan ook erg efficiënt zijn om bubbeltjesplastic te verwerken in de doos. Deze zorgt namelijk voor een erg goede bescherming waardoor het product minder kwetsbaar is tegen val- en stootschade.