zo. mei 26th, 2024

Zakelijke Blog

Zakelijk Nieuws

Waar let je op bij internationale contracten?

Tegenwoordig hebben we veel te maken met het buitenland. Ook als ondernemer merk je steeds vaker dat het hebben van zakelijke connecties in het buitenland handig is. Alleen wat je dan vaak tegenkomt zijn internationale contracten. Je wilt zeker weten dat je op de hoogte bent van wat je tekent, hoe kun je dat dan het best doen?

Contract in het Engels

Stel je hebt een afspraak met een buitenlands ondernemer met wie jij graag door zee wilt. Jullie stellen een overeenkomst samen en uiteindelijk moet je die tekenen. De andere partij geeft aan dat zij juristen in het bedrijf hebben en het contract dus laten opstellen. Je Engels is goed alleen worden er woorden gebruikt waar je een beetje onzeker van wordt. Dit kan makkelijk gebeuren.

Je wilt natuurlijk zeker weten wat je tekent dus het liefst zou je hem gewoon in het Nederlands willen. Alleen als de andere partij die taal niet spreekt moet het in het Engels. Wat kan je dan doen in zo een geval? Je kunt niet overal aankloppen omdat je iemand moet hebben die de taal uitstekend spreekt en die jij kan vertrouwen.

Het laten vertalen van het contract

De beste optie is om het contract te laten vertalen naar het Nederlands gewoon. Wat veel mensen niet weten is dat er veel bedrijven zijn die dit professioneel kunnen doen. Je kunt met ze samenwerken om contracten te laten vertalen. Die bedrijven hebben veel ervaring meestal in het vertalen van producten. Dat kunnen dus ook andere dingen zijn als contracten.

In het geval van contracten zijn er meestal dan mensen aanwezig die dit werk doen en ook juridische kennis hebben. Zij hebben dan ervaring met het vertalen van producten maar hebben ook ervaring op juridisch gebied. Dat is precies wat je nodig hebt. Waarom? Omdat het ook goed is als degene begrijpt wat hij leest.

Om zo een contract goed te vertalen moet je weten wat ze bedoelen en wat het betekent. Meestal is dat zonder juridische achtergrond wat lastiger. Het is niet onmogelijk maar wel vele malen lastiger.