zo. mei 26th, 2024

Zakelijke Blog

Zakelijk Nieuws

Boekhouden voor beginnende ondernemers

Of je nu al een tijdje actief bent als ondernemer of net begonnen bent: als drukke start-up of scale-up zit je niet te wachten om de boekhouding te doen. Toch ben je als bedrijf verplicht om de boekhouding bij te houden. Voor veel ondernemers is dit een maandelijkse vervelende verplichting. Je wilt je namelijk volledig focussen op de groei van jouw bedrijf. Daarom schakelen veel ondernemers bijvoorbeeld een Boekhouder in Enschede in of een accountant in Rijssen.

Waarom als starter een boekhouder of accountant inschakelen?

Het bijhouden van je inkomsten en uitgaven kost over het algemeen veel tijd. Daarnaast kan het zijn dat je als starter nog niet zoveel ervaring hebt met de boekhouding. Dit samen kan veroorzaken dat je veel administratiestress krijgt. Dan is de neiging groot om een (persoonlijke) boekhouder of een professionele accountant in te schakelen. Maar waarom zou je een als startende ondernemer een boekhouder of accountant inschakelen?

Het bespaart tijd

Eén van de grootste voordelen van een boekhouder of accountant is dat je veel tijd over houdt. Als starter heb je het redelijk druk en is de kans groot dat je helemaal geen tijd hebt om de administratie te doen. Daarnaast kan het zijn dat je als starter nog geen ervaring hebt met boekhouden. Dan zou je je eerst moeten inlezen wat ook weer tijd kost. Bespaar jezelf daarom de moeite en schakel een professional in! Zo houd je meer tijd over die je in de groei van je bedrijf kunt stoppen. Mocht je wel tijd wat hebben? Dan kun je ervoor kiezen om zelf de boekhouding te gaan doen met een boekhouder of accountant in een adviserende rol. Zo houd je zelf overzicht over de cash flow in jouw bedrijf.

Altijd deskundig en professioneel advies

Indien je een boekhouder of accountant inschakelt heb je altijd iemand die jou financieel advies kan geven. Dit natuurlijk super waardevol voor jouw onderneming om juiste keuzes te maken. Zonder een professionele boekhouder of accountant loop je misschien wel allemaal vergoedingen en kortingen mis. Daarnaast weet en ziet een boekhouder of accountant meer dan je zou verwachten. Veel boekhouders en accountants blijven namelijk op de hoogte van de wetgeving van verschillende branches. Dus ook die van jou!

Boekhouders en accountants zijn geld waard!

Als startende ondernemer verwacht je dat het inschakelen van een boekhouder of accountant enorm veel geld gaat kosten. Maar niets is minder waar! Als ondernemer kun je juist enorm veel profiteren van de diensten van een boekhouder of accountant. Zij zorgen er namelijk voor dat al jouw aangiftes op tijd worden gedaan, dat je profiteert van mogelijke vergoedingen en kortingen en dat boetes worden voorkomen!