zo. mei 26th, 2024

Zakelijke Blog

Zakelijk Nieuws

Zakelijk geld lenen om te groeien met jouw onderneming

Als ondernemer wil je een stabiel bedrijf, je wilt vooruit en geen achteruitgang zien. Innoveren, uitbreiden, in beweging blijven, dat zijn jouw doelen. Helaas zijn daar over het algemeen financiële middelen voor nodig die niet altijd voorhanden zijn. Naast spaargeld of een externe investeerder kan een zakelijke lening de ideale oplossing zijn om te groeien met jouw onderneming. Zakelijke leningen zijn een snelle manier om vermogen aan te trekken, zodat je door kan met de bedrijfsplannen. Overstappen.nl helpt bij het kiezen van een zakelijke lening die past bij jouw bedrijfssituatie.

Financiering voor ondernemers

In veel gevallen kun je een zakelijke lening afsluiten bij je huidige bank. Echter betaal je in tegenstelling tot gespecialiseerde zakelijke kredietverstrekkers bij de grootbank vaak een hogere rente. Daarnaast richten banken zich minder op het midden- en kleinbedrijf dan de zakelijke kredietverstrekkers. Overstappen.nl helpt je kiezen voor een voordelig zakelijk krediet tegen de allerlaagste rente.

Een zakelijke lening is op maat gemaakt

Wanneer je een zakelijke lening afsluit leen je tijdens de looptijd tegen een voordelig rentetarief. Een zakelijke lening is een op maat gemaakt product en wordt in één keer op je rekening gestort. Vervolgens geeft de looptijd de periode aan dat je het geleende bedrag aflost. De zakelijke lening die je aanvraagt is altijd afgestemd op het financieringsdoel dat jouw bedrijf voor ogen heeft. Zo zijn er veel ondernemingen die een zakelijke lening aanvragen voor het financieren van verbouwingen, apparatuur, transport en personeel door middel van een zakelijke lening. Doorgaans is een zakelijke lening bedoeld voor een eenmalig grote investering. Het gewenste bedrag ontvang je in één keer, voordat je begint met aflossen.

Welke gegevens zijn belangrijk

Omdat iedere ondernemer anders is, is ook iedere zakelijke lening anders. Bij de vergelijking van kredietverstrekkers wordt rekening gehouden met de omzet en winst van je onderneming, de hoogte van het te lenen bedrag en het leenverleden. Met deze gegevens wordt door overstappen.nl de juiste kredietverstrekker geselecteerd die ook nog eens het voordeligst is voor jouw situatie. In een enkel geval kan het zijn dat je geen zakelijke lening kunt afsluiten, je aanvraag wordt door de kredietverstrekker geweigerd of er wordt gevraagd naar aanvullende informatie.

Wanneer kan je een zakelijke lening aanvragen?

Zakelijke leningen zijn beschikbaar voor ondernemingen, verenigingen en stichtingen die zijn ingeschreven in de Kamer van Koophandel. Ten slotte moet het bedrijf één van de volgende rechtsvormen bevatten: 

  • Eenmanszaak, oftewel ZZP’ers
  • Vennootschap onder Firma
  • Maatschap
  • Besloten Vennootschap