zo. jun 16th, 2024

Zakelijke Blog

Zakelijk Nieuws

4 tips voor het vinden van een goede rijschool Groningen

rijschool

Wil jij je rijbewijs halen en ook met de auto de weg op kunnen, dan heb je een goede rijschool Groningen nodig. En het is dan belangrijk dat je een rijschool kiest die bij je past. Doe je dat niet, dan is de kans dat je slaagt kleiner en dat moet natuurlijk niet zo zijn. Wat een goede rijschool is voor de één, is niet altijd een goede rijschool voor de ander. Het belangrijkste is dat je je op je gemak voelt en dat je de instructeur vertrouwt. Dat wordt pas na een tijdje echt duidelijk, maar je kunt bij het kiezen van de school al een selectie maken. Met de onderstaande 4 tips kies je de beste rijschool Groningen voor jou.

1.     De rijschool in Groningen heeft een goed slagingspercentage

Je kunt aan het slagingspercentage van een rijschool Groningen zien hoe succesvol ze zijn. Het percentage geeft namelijk aan hoeveel leerlingen de eerste keer slagen. Is dit percentage hoog, dan weet je dat de rijschool je goed voorbereidt op het examen, dat ze je niet te snel laten afrijden en dat ze goede lessen verzorgen. Is het percentage laag, dan zijn dit allemaal punten die je in twijfel kunt trekken. Een goed slagingspercentage is gebaseerd op minimaal 20 leerlingen en is minimaal 55%.

2.     Een leskaart en een lesovereenkomst

Vraag bij de rijschool Groningen of ze gebruik maken van een leskaart en een lesovereenkomst. Dit zijn beide documenten die voor jou belangrijk zijn:

  • Leskaart: een leskaart is een kaart waarop de instructeur aan het einde van elke les noteert wat je hebt gedaan. Bij de volgende les wordt dit document geraadpleegd en kun je verder gaan met waar je bent gebleven.
  • Lesovereenkomst: een lesovereenkomst is een document die jij en je ouders tekenen en waarin afspraken staan vastgelegd over wat er gebeurt als de lesauto defect is, als jij op het laatste moment moet afzeggen of als de instructeur ziek is.

3.     De rijinstructeur is bevoegd

Het is belangrijk dat je een rijschool Groningen gebruikt die instructeurs aanbiedt die bevoegd zijn. Niet iedereen mag zomaar rijles geven en daarvoor moet de instructeur een WRM (Wet Rijonderricht Motorrijtuigen) certificaat kunnen laten zien. Dit certificaat is 5 jaar geldig, dus het is goed om te controleren of deze bij jouw instructeur nog binnen de datum valt. Je kunt online controleren of de instructeur les mag geven door het bestand van de WRM te raadplegen.

4.     Meerijden bij ttt en examen

Een goede rijinstructeur van een rijschool Groningen rijdt mee als je je tussentijdse toets doet (ttt) en je rij examen afneemt. Dat is voor jou fijn, maar het is ook goed dat je instructeur ziet wat je verkeerd doet. Met die informatie kan je instructeur je beter helpen als je zakt, omdat hij of zij precies weet wat er verkeerd is gegaan. Een goede rijschool Groningen helpt je ook als je je rijexamen nog een keer moet doen.