ma. jul 15th, 2024

Zakelijke Blog

Zakelijk Nieuws

Autoruiten blinderen: de voordelen en de aandachtspunten

Als jij je autoruiten blinderen wilt, dan zijn er voldoende vakkundige specialisten die dit graag voor je doen. Je kunt ook besluiten om dit zelf te doen en zo wat geld te besparen. Wat ook je keuze, door je autoruiten te blinderen profiteer je direct van een groot aantal voordelen. Tegelijkertijd zijn er ook een aantal aandachtspunten waarmee je rekening moet houden voordat je aan de slag gaat. Je leest hierover in dit artikel.

Autoruiten blinderen, dit zijn de voordelen

Er zijn een groot aantal voordelen verbonden aan autoruiten blinderen. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

  • Koeler: het folie dat gebruikt wordt houdt 99 procent van de uv-stralen tegen. Dat betekent dat het binnen koeler is, ook als je in de zon rijdt of geparkeerd staat. Je beschermt je huid en de airconditioning kan op een lagere stand. Dat bespaart benzine.
  • Minder inkijk: door je autoruiten te laten blinderen wordt het aanzienlijk lastiger voor mensen om naar binnen te kijken. Dat schept vooral op de achterbank, waar een lagere lichtdoorlatendheid is toegestaan, meer privacy.
  • Rustig aan de ogen: je kunt je autoruiten laten blinderen met verschillende kleuren folie en met een hogere of lagere lichtdoorlatendheid. Wat je ook kiest, het effect is alsof je een zonnebril op hebt waardoor je minder last hebt van schitteringen en fel licht.
  • Veilig: probeert iemand je ramen in te slaan of kom je in een ongeluk terecht, dan zullen geblindeerde ramen niet uiteenspatten in duizenden glassplinters.
  • Beschermt interieur: door je autoruiten te laten blinderen zal je bekleding minder snel verkleuren, blijft je vinyl goed en zal dit minder snel kromtrekken. Je houdt je auto langer mooi van binnen.

Profiteren van al deze voordelen van autoruiten blinderen? Ga naar www.proautotint.nl!

Wat zijn de wettelijke regels?

Er zijn ook een aantal aandachtspunten waarmee je te maken zult krijgen als je je autoruiten laat blinderen. De belangrijkste daarvan zijn de wettelijke regels die gelden. Het is namelijk niet toegestaan om de voorruit en voorste zijruiten te blinderen met een lichtdoorlatendheid van minder dan 55 procent. Dat is om het zicht van de bestuurder te beschermen. Bij de achterruiten zijn lagere percentages wel toegestaan, maar alleen als je zijspiegels hebt aan beide kanten. Hoe sterker je de ruiten blindeert, hoe lastiger het wordt om naar buiten te kijken en dat is voor de voorste ruiten natuurlijk een belangrijk punt.

Andere aandachtspunten

Verder moet je er rekening mee houden dat je met geblindeerde ramen regelmatiger door de politie aan de kant gezet zal worden. Ze gaan dan meten hoeveel licht je ramen doorlaten om te kijken of je je aan de bovenstaande wettelijke regels hebt gehouden. Ook al heb je dat gedaan, het is wel lastig als dit vaak gebeurt. Laat je je autoruiten blinderen door een specialist die minder goed werk levert, dan is er een kans dat het folie vroegtijdig loslaat of belletjes vertoont. Kies dus altijd voor een vakkundige ervaren specialist. Als je met de aandachtspunten kunt leven, zal je nooit meer anders willen.