do. apr 18th, 2024

Zakelijke Blog

Zakelijk Nieuws

5 tips voor een nieuwe oplossing voor magazijnstellingen

Voor elk bedrijf is het verhuizen naar een nieuw distributiecentrum een mijlpaal. Toch kan ook voor problemen zorgen, je zult immers je producten goed moeten opslaan in je nieuwe magazijn. Daarom is het van belang dat je investeert in magazijnstellingen die ideaal voor je nieuwe faciliteit zijn. Om de juiste stellingen te kiezen, kun je de volgende tips toepassen.

Controleer de palletgrootte

Allereerst is het van belang om de afmetingen van de pallets te achterhalen, vooral als je van plan bent om palletstellingen aan te schaffen. Mogelijk voldoen ze aan de industriestandaard, al hoeft dat uiteraard niet het geval te zijn. Meet dus de pallets op en check dan ook direct of ze nog in een goede staat zijn. Mogelijk moet je namelijk vervangingen kopen.

Check je bestelgegevens

Het is verstandig om je bestaande magazijn te analyseren. Dit geeft je namelijk een idee van de gebieden die je kunt verbeteren op het gebied van efficiëntie in je nieuwe distributiecentrum. Mogelijk moet je jezelf de volgende vragen stellen: Voer je een winkelafhandelingsoperatie uit of heb je een direct-to-consumer winkel? Verzend je volle pallets of verdeel je ze in dozen?

Ken je producten

Bij stellingen huren of kopen is het ook van belang om te kijken naar je producten. Breng je nieuwe items in je magazijn? Wat zijn de gewichten en maten van die goederen? Als je dit weet, kun je bepalen welke opslagoplossing het beste past bij je producten en magazijn. Mogelijk verwacht je nog wijzigingen in je assortiment, je kunt dan alternatieve stellingconfiguraties ontwikkelen met behulp van een expert.

Maak gebruik van apparaten

Het kan slim zijn om in je magazijn een nieuwe manier te gebruiken als het gaat om het implementeren van je apparatuur. Je gaat immers op zoek naar een stellingoplossing, hierbij moet je rekening houden met het opslagsysteem en hoe je hiervoor apparaten gaat gebruiken. Het is immers van invloed op je vloot van vrachtwagens, maar ook of je een vorkheftruck kunt gebruiken in je nieuwe magazijn.

Denk aan de draadscherm

Haal je spullen van de stelling met de hand? Het kan dan slim zijn om een draadscherm aan te schaffen. Je kunt hiermee producten en werknemers veilig houden. De draden zullen niet vervormen doordat ze geplaatst worden in de balken van de stelling. Vervormde draden kunnen leiden tot capaciteitsverlies en gekartelde randen die schadelijk kunnen zijn voor werknemers.