ma. jun 17th, 2024

Zakelijke Blog

Zakelijk Nieuws

Effectief werken

Effectief werken, het is erg belangrijk om je taken en doelen af te krijgen. Soms lukt dit niet omdat je last hebt van alle meldingen op je beeldscherm, maar ook omdat je te weinig mankracht hebt. In deze blog lees je hoe je de productiviteit en effectiviteit per werknemer kan verhogen!

De tips

Hieronder lees je de 5 tips om je productiviteit en effectiviteit te verhogen!

  1. Zorg ervoor dat je optimaal gebruik maakt van je eigen collega’s. Vaak wil je het zelf wel oplossen, terwijl iemand anders er veel beter, sneller en met veel meer plezier het doet! Je eigen talenten weten te kennen en die van je collega’s kan je veel stress in je hoofd schelen! Ook is het geen teken van zwakte om iets te vragen!
  2. Zorg ervoor dat alle meldingen op je telefoon, laptop of elk ander device uitstaan wanneer je gefocust aan het werk moet met iets. Zo kan je zonder afleidingen goed aan het werk!
  3. Werk je in de zogenaamde ‘sweet spot’? oftewel, je doet iets waar je goed in bent, je leuk vindt en waar de omgeving behoefte aan heeft? Dan zal je merken dat jouw productiviteit enorm omhoog zal schieten!
  4. Zorg ervoor dat je in de ochtend niet met je mail begint, maar een taak waar je geen zin in hebt, of waar je tegenop kijkt, maar wel een hoge prioriteit heeft. Als je eenmaal begint aan je mail, raak je erin vast en komen er alleen maar nieuwe taken bij.
  5. Zorg ervoor dat je inbox elke dag leeg is. Dit zorgt voor veel meer rust in je hoofd. Hier zijn veel tips voor zoals een map maken met de naam ’in afwachting’. Doordat je dan niet elke dag diezelfde mails ziet voorbijkomen kan je het beter loslaten.

Mocht je nog meer willen weten over effectief werken, communiceren of trainingen? Dan bent u bij Orange 8 goed op z’n plek! Zij zijn expert op alle bovenstaande onderdelen en zullen je goed helpen!