do. apr 18th, 2024

Zakelijke Blog

Zakelijk Nieuws

Herkenbaar op iedere locatie: een evenemententapijt voor ieder bedrijf

Het geven van bedrijfsfeesten, het organiseren van rode loper evenementen en het promoten van het bedrijf op een beurs zijn een aantal evenementen waar het huren van een evenemententapijt net de finishing touch kan zijn. Niet alleen helpt het bij een professionele uitstraling en geeft een evenemententapijt het imago een flinke boost, maar het is ook nog eens een leuke verandering van de omgeving en een stap dichter bij een veilig evenement.

Evenemententapijt naar wens

Het maakt niet uit welke ruimte een evenemententapijt nodig heeft: een tapijt kan volledig op maat worden gemaakt en worden aangelegd naar wens. De tapijten kunnen worden bijgesneden tot lopers, verschillende kleuren kunnen met elkaar aangelegd worden en evenementen tapijten kunnen zelfs worden bedrukt met logo’s, woorden of figuren. Om deze wensen vast te leggen en alle mogelijkheden op een rij te zetten, is een gespecialiseerde adviseur sterk aan te raden voordat het evenement plaatsvindt. Ook kan een adviseur ervoor zorgen dat de afmetingen precies kloppen en er geen onverwachte moeilijkheden plaatsvinden bij het aanleggen van het evenemententapijt.

Optimale bescherming

Het leggen van een evenemententapijt voor een specifiek feest of evenement is ook voordelig voor de eigen bedrijfsvloer en de veiligheid van het evenement in het algemeen. Door het extra laag tapijt is de bedrijfsvloer goed beschermd tegen scherpe hakken, vuile schoenzolen en plakkende vloeistoffen. Daarbij kan een evenemententapijt vochtdicht gemaakt worden naar wens, en kan een bedrijf er zelf voor kiezen om een tapijt te laten leggen dat brandvertragend is of goed bestemd is tegen de meest extreme temperaturen.

Recyclen na gebruik

Na het gebruik van een evenemententapijt op een beurs, openbaar evenement of bedrijfsfeest, wordt het tapijt aangeboden voor recycling. Zo ligt de belasting op het milieu een stuk lager en kunnen evenemententapijten zorgeloos worden gehuurd voor feesten en evenementen. Met name gebruikte tapijten van grote beurzen worden aangeboden aan grotere recyclingbedrijven en goede doelen, mede omdat evenementen tapijten voor beurzen van een stuk sterker en dikker materiaal gemaakt worden. Een populaire recycling methode voor beurstapijten is de verwerking van gebruikt tapijt in de cementindustrie, of een identieke reinigingsmethode om een tapijt te kunnen hergebruiken.