ma. jul 15th, 2024

Zakelijke Blog

Zakelijk Nieuws

Hoe bepaal ik of ik wil werken in de financiële wereld

De financiële wereld is een zeer diverse wereld en vandaag de dag is het werken in deze wereld een grotere uitdaging dan die ooit is geweest. Vroeger werd werken in de financiële wereld voornamelijk gezien als iets waarbij je veel of alleen maar met cijfers bezig was. 

Tegenwoordig is dit veel en veel breder. In deze internationale wereld met technologische ontwikkelingen en het oneindig aantal verschillende soorten niches zijn er overal wel financiële mensen nodig. Om voor jezelf te bepalen of jij in deze wereld wilt werken is het belangrijk om eerst te bepalen hoe je dit voor je ziet en wat voor werk je eventueel zou willen doen. Daarna kun je kijken of de financiële wereld daarbij aansluit. Ook kun je bijvoorbeeld kijken op de website van Fit Professionals om direct een indruk te krijgen. 

Binnen finance kun je te maken krijgen met veel verschillende werkgebieden, zoals de dienstverlening, effectenhandel, financieel management, fondsenbeheer, het naleven van financiële regelgeving.

Je wilt ook graag met mensen werken en in contact zijn

Vaak denken mensen dat wanneer je in de financiële wereld werkt je weinig met andere mensen samenwerkt. Dat kan echter wel de situatie zijn. Bij veel banen ben je namelijk ontzettend veel met andere mensen in contact en zit je dus niet de hele dag in de cijfers. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om voor een verzekeringsbedrijf te werken. Ook wanneer je bij een bank werkt dan ben je in de meeste gevallen ontzettend veel in contact met andere mensen. Zie ook dit artikel waarbij meer mensen met andere mensen in contact komen via hun baan.

Je bent analytisch en graag met cijfers bezig

Ben jij toch die persoon die goed is met cijfers en daar graag mee werkt? Dan kan de keuze al snel gemaakt zijn om sowieso al de finance wereld in te gaan. Wanneer je in deze markt werkzaam bent dan zul je zonder twijfel ontzettend veel banen vinden waar je volop in de cijfers kunt duiken. Wanneer dit jouw situatie is dan wordt het vaak aangeraden om in risicomanagement te werken. 

De financiële wereld is voor een goed salaris

Tot slot zijn er ook mensen die kiezen voor een baan in finance, omdat er voldoende mogelijkheden zijn om een goed salaris bij elkaar te verdienen. In dat geval is de effectenhandel een interessante keuze, maar je dient hier wel goede analytische vaardigheden voor te hebben en stressbestendig te zijn. Sommige mensen houden hier echter van en zien dit juist als de baan van hun leven.