ma. jun 17th, 2024

Zakelijke Blog

Zakelijk Nieuws

Huisstijl laten ontwerpen? 5 eigenschappen van een goede huisstijl!

 Als bedrijf kun je niet zonder een aansprekende huisstijl. Wist je dat de gemiddelde consument zes à zeven contactmomenten nodig heeft, alvorens deze een product of dienst afneemt? Een huisstijl moet opvallen, passen bij de doelgroep van je bedrijf en daarbij tijdloos zijn. Dit artikel vertelt je meer over de wijze waarop je een huisstijl zou moeten ontwikkelen, op basis van vijf eigenschappen van een goede huisstijl.

#1: een huisstijl is tijdloos

Door de tijd heen zal je dienstverlening of assortiment mogelijk iets veranderen. Het is om deze reden belangrijk dat een huisstijl tijdloos is. Je wilt voorkomen dat de huisstijl al na een paar jaar vervangen moet worden.

#2: een huisstijl is meer dan een logo

Bij het ontwikkelen van een goede huisstijl wordt vaak voornamelijk naar het logo van een bedrijf gekeken. Een huisstijl is echter meer dan een logo alleen! Zorg dat je bedrijfslogo, website en bijvoorbeeld kanalen op sociale media op elkaar aansluiten qua stijl.

#3: een huisstijl past bij je doelgroep

Let bij de keuze voor bepaalde kleuren die je terug wilt laten komen in de huisstijl goed op de doelgroep van je bedrijf. Het is belangrijk dat je doelgroep zich aangesproken voelt door de huisstijl.

#4: een huisstijl is uniek

Je wilt dat een potentiële klant je bedrijf eenvoudig herkent tussen het grote aantal concurrenten die je tegenwoordig online hebt. Pas om deze reden op dat de huisstijl niet te generiek wordt.

#5: een goede huisstijl is door een professional ontworpen

Het is vaak erg lastig om zelf een huisstijl te ontwerpen. Waar begin je? Welke tools heb je nodig? Enzovoorts. Schakel een professionele vormgever in voor het laten ontwerpen van een huisstijl voor je bedrijf. Je bent zo verzekerd van een fraai eindresultaat, passend bij jouw bedrijf en diens doelgroep!

Goedkoop een professionele huisstijl laten ontwerpen? Ga naar 15eurologos.nl!